تور مشهد و بازدید از آرامگاه فردوسی در شهر طوس

آرامگاه فردوسی میعادگاه علاقمندان شعر، ادب و زبان پارسی است. ایرانیان علاقمند به شعر و ادب پارسی نیز از دیرباز، پس از یافتن شرف حضور در حرم مطهر آقا امام رضا در مشهد، روزی از ایام سفر را نیز راهی شهر طوس شده و به زیارت آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی می‌پرداختند. پیشنهاد ما به همه مسافران تور مشهد  نیز فراموش نکردن حضور در آرامگاه فردوسی است. فردوسی را بزرگترین سراینده شعر پارسی می‌دانند. کسی که زبان پارسی را در دورانی که زبان عربی می‌رفت به زبان قالب ایران تبدیل شود، جان تازه‌ای بخشید.

البته این روزها محوطه آرامگاه فردوسی تغییرات زیادی را به خود دیده است؛ و علاوه بر جذابیت‌های فرهنگی، دارای جذابیت‌های رفاهی و گردشگری دیگری نیز هست؛ که حضور در آنجا را برای تمامی اقشار و اهالی خانواده جذاب می‌کند.

در این مطلب وب‌سایت آژانس مسافرتی و گردشگری زیما سفر پارس به معرفی این جاذبه گردشگری می‌پردازیم.

آرامگاه فردوسی کجاست و تاریخچه آن چیست؟

چهل کیلومتر دورتر از شهر مشهد شهر کوچک طوس واقع شده است. شهری که دارای تاریخچه‌ای طولانی و جذاب است. اما شهرت اصلی این شهر به دلیل وجود آرامگاه استاد سخن، حکیم ابوالقاسم فردوسی است. او که پس از سرایش حماسه شاهنامه در طول 30 سال، در سال 1020 میلادی (416 هجری قمری)، رخت از جهان بربست و در شهر طوس دفن شد.

آرامگاه فردوسی در طول حدود 1000 سال عمر خود دستخوش تغییرات زیادی شده است. از تخریب‌های اولیه به جرم شیعه بودن و تخریب‌های دیگر پس از صد سال توسط قوم مغول، تا بنای دوباره آرامگاه در زمان پادشاهان ایلخانی و در نهایت مخفی کردن آن برای دوری از گزند دشمنان، دروان پر فراز و نشیب زیادی را برای این جاذبه گردشگری ایجاد کرده است. جالب است بدانید تا حدود 200 سال پیش بنای آرامگاه فردوسی به دلایل مختلف مخفی و به نوعی گمشده بود.

ساخت این بنا به شکل امروزی در پایان جنگ جهانی اول مطرح شد؛ و در سال های ابتدای 1310 شمسی بنایی در خور شخصیت و نام فردوسی در باغی به وسعت 30 هزار متر مربع طراحی و ساخته شد.

بنای آرامگاه فردوسی با الهام از طراحی‌های دروان هخامنشیان و اشکانیان شکل گرفته است. بنای آرامگاه از کف زمین 18 متر ارتفاع دارد؛ و مقبره نیز با 1 متر ارتفاع در مرکز آن طراحی شده است. یک ایوان چهل متری نیز در اطراف بنا قرار دارد؛ و در نهایت سقف ایوان با کاشی و مقرنس آذین گشته است.

البته همین بنا هم پس از 30 سال و در دهه 1340 شمسی نیازمند بازسازی شد؛ و این‌بار توسط مهندس هوشنگ سیحون به شکلی اساسی مورد بازسازی و طراحی دوباره قرار گرفت.

جاذبه‌های گردشگری آرامگاه فردوسی

اصلی‌ترین جاذبه گردشگری این محوطه قطعا خود آرامگاه است؛ که پیشنهاد می‌کنیم حتما به داخل آرامگاه رفته و از تالار آن و مقبره حکیم ابوالقاسم فردوسی نیز بازدید کنید. اما جز این مورد، محوطه آرامگاه فضایی دلنشین برای گذران یک روز یا حداقل چند ساعت در کنار خانواده و دوستان است. فضای باغ که این روزها به حدود 7 هکتار رسیده است؛ میحطی جذاب برای تفریح و سرگرم شدن شما و بخصوص کودکان خواهد بود.

بجز این موارد موزه فردوسی و کتابخانه فردوسی دو محل دیگر این محوطه گردشگری است؛ که در صورت علاقه می‌تواند ساعت‌ها شما را مشغول کند.

جالب است بدانید در این منطقه مقبره علمای دیگری نیز وجود دارد. از جمله مقبره شاعر معاصر خراسانی، استاد مهدی اخوان ثالث، یکی از جذابیت‌های دیگر این محوطه برای علاقمندان شعر و ادب پارسی است.

امکانات رفاعی محوطه آرامگاه فردوسی

در این محوطه برای راحتی و رفاه گردشگران امکانات خوبی طراحی شده است. از امکانات عمومی مثل سرویس‌های بهداشتی و. که بگذریم؛ وجود کافه و رستوران و گاه‌های سوغات، از مواردی است که در آرامگاه فردوسی خواهید یافت.

این جاذبه گردشگری از ساعت 8 صبح تا 6 بعد از ظهر آماده ارائه خدمت به گردشگران است؛ و در این ساعات و با استفاده از خودروی شخصی یا حمل و نقل عمومی، به راحتی می‌توانید به آنجا بروید.

منبع : تور چین 


تدریس خصوصی - بهار اندیشه آرامگاه ,فردوسی ,گردشگری ,محوطه ,است؛ ,پارسی ,آرامگاه فردوسی ,جاذبه گردشگری ,بنای آرامگاه ,محوطه آرامگاه ,ابوالقاسم فردوسی ,حکیم ابوالقاسم فرد منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

فوتبال روستای چاه گز نیمه روز ❤❤❤محکوم به سکوت ❤❤❤ منابع کارشناسی ارشد باشگاه سایبری دلتنگی های شاعرانه کفپوش های صنعتی در ایران